Как мога да се отърва от мухъл в мазето

Към апартамента има мазе, а такова може да бъде истински актив за една къща, но тъй като тя е построена под нивото на земята, мазето може да бъде уязвимо от мухъл.

Това е голям проблем за много хора днес. Така обръщайки се към Общността за това как се справят с подобни проблеми, разбрахме повече и за кърти цени.Ако и вие се нуждаете от доста лесни и бързи решения на проблема, тон разберете още сега:Мухъл и плесен – те се провокират, когато има наличие на три съставки. Тогава те растат, а главни виновници за това са:

  •    източник на влага
  •    ограничени материали
  •    умерен пространство с малко въздушен поток

За да се отървете от мухъл напълно, ще трябва да се отървете от най-малко едно от тези три неща.

Много стенни и подови конструкции в днешните домове правят идеалното мястото за растеж и развитие на изобилие от органичен материал, в това число храна. Понякога струпвания на стари неща, като са неизползваеми, като например дивани, матраци, стари дрехи и други, задържат влагата и провокират още повече мухъл и плесен.

Матрицата на повърхността, може да е в резултат на цяла колония, която се е утвърдила зад стените и напада съседни незащитени стени. Дори ако по стените и пода има конкретно взети мерки, като смяна на бетона, чрез кърти цени, то все още е налична благодатна почва за плесен и спори, които присъстват в останалата част на терена. Така че, за да се справите от един ход с всичкият мухъл, предвидете определяне на проблема.

Много фирми препоръчват използвате почистване белина в разтвор. Причината, поради която това е така, че продуктите убиват спорите и частиците още във въздуха. Като добър дезинфектант работи и смяната на бетон, поставянето на нова мазилка и цялостното освежаване на пространството.

Важно обаче при предприемане на ремонт с кърти цени е да планувате, че бетона по под, стени и таван, както и завършената мазилка ще имат нужда от качествено изсъхване. За целта ще е необходимо да им осигурите добро проветрения и циркулация на въздуха. В противен случай, рискувате отново да се получи застой, влага и мухъл. Рецидив на мухъл и плесен, може да създаде още повече проблеми в бъдеще.

Когато вече всичко е готово с подмяната на вашия под, стени и таван и цялостно мухъл и плесен с отстранени от помещението, може да помислите за рисуване по стените с помощта на зидария, хидроизолация и подходящ материал, който да държи подобни проблеми на страна от вашите мазета.

Още един начин да изкарате влагата навън и да имате сухо мазе е да инвестирате в изсушител на въздуха. Click To Tweet

Отново, чрез почистване на мухъл и атакуване на източникът на влагата, нежелания растеж на плесени, миризмата и микроби може да използвате най-обикновена вар. Ако имате още въпроси, винаги може да потърсите експерти.