Какво трябва да знаем за услугата по къртене на бетон

Услугата по къртене на бетон са налага предимно при къртене на подпрозоречно пространство, когато тераса или балкон се усвояват към вътрешни стаи, при събаряне на стени, при разширяване на прозорци или врати, при направа на нов отвор за допълнителни прозорци или врати, както и при всички други случаи, в които клиентите са решили да преустроят своето жилище, ателие или офис, премахвайки бетонна част от него.

Бетонът е изключително здрав материал, поради което неговото къртене е не само тежка и трудна физическа работа, но и работа, изискваща професионална техника и използване на специални предпазни средства. По тази причина, когато се налага къртене на бетон, е необходимо да се използват услугите на специализирани фирми с опитни специалисти.

Обикновено след къртенето на бетон се налага помещенията да се почистят от отпадни строителни материали. Почистването, което се предлага като услуга, включва не само изнасяне на големите отломки, но и събиране на всички малки парчета и частици, както и измитане на пода от натрупаните прах и мръсотии. Почистените при къртенето на бетон отпадъци се съхраняват в здрави и издръжливи чували, с които да могат да бъдат транспортирани до определените за тази цел депа.

Транспортирането на строителните отпадъци е включено в пакета с услуги, свързани с къртене на бетон. Познато е като и се премахва подпрозоречно пространство, работата по къртене се пресмята според дебелината на бетона, като се определя цена на кубичен метър. Ако обаче се касае за къртене на бетон при отваряне на врата, то услугата се таксува на линеен метър,извършвана с камиони дейност по извозване и има за цел да предложи цялостен завършек на услугата по къртене на бетон.

Добре е да се знае, че самото къртене на бетон се таксува в зависимост от дебелината на бетона и спецификата на мястото, което ще се премахне или отвора, който ще се получи.

В случай че се кърти бетон при усвояване на тераса Click To Tweet