Хотелиерите и фирмите за трансфери 2017 в готовност

Още от февруари сериозните фирми за трансфери от Варна са онлайн за договаряне на цени и превозвачески услуги през лятото. Подготвят се нови коли, прегледът и поддръжката на старите също върви. Всяка уважаваща името си трансферна компания актуализира уебсайта си, подобрява и улеснява достъпа за резервации. Оглеждат се възможностите за нови маршрути за   комфортно и незабравимо пребиваване на летуващите туристи. „Стараем се да поддържаме контакт с летовници от предишни години онлайн, с някои вече сме стари познати и знаем, че тръгнат ли насам от Англия или Русия, от Румъния и Германия – те ще потърсят нас“, усмихнат коментира собственикът на една от утвърдените фирми за трансфери от/до Летище Варна.

Онлайн резервации за трансфери
Онлайн резервации за трансфери

„Вече започна подготовката за летен сезон 2017 година. Това казва и Димитър Димитров, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), регион Североизточна България за агенция „Фокус“. Той посочи, че към момента на дневен ред стои и въпросът с договарянията за туристически сезон 2017 г., които са в сила в цяла Западна Европа. „Предстоят ни много договорки с Румъния и Русия, паралелно с това преквалифицираме кадри и се занимаваме с ремонт и обновяване на базите, за да сме готови да стартираме сезона“, подчерта Димитър Димитров.

С автомобил от летище Варна до известните ваканционни селища по Черноморието

Летище Варна
Аеропорт Варна пристигащи

Варна е един от най-големите курорти в страната и е известна далеч извън пределите на България. Транспортната инфраструктура е силно развита, което важи и за броя на автомобилите, превозващи пътници. Основният летен трансфер на туристи се осъществява от  на Летище Варна.

Не е трудно, пристигайки в града да се намери такси от летището, в самия четвърти терминал има стоянка, цените са сравнително скромни. Но натоварени с куфари и вече настроени ваканционно, туристите предпочитат предварително да са осигурили автомобил, с всички екстри, който да ги чака на гейта и да им помогне безпроблемно да стигнат до своята дестинация. Това налага превозвачите вече да имат и собствен сайт за резервации и те бързо навлизат в света на е-технологиите.

Лесно можете да достигнете до летище Варна, използвайки магистрала Хемус ( А2 ), която свързва Варна и София. Отбивката за летището е на около 7 км от изхода на град Варна. Ако пътувате за Албена, Златни Пясъци или Балчик следвайте магистрала А2 източно през центъра на града и завийте на север по главен път Е87. Завивайки на юг по Е87 бихте се отправили към Бургас и Созопол. Пътуването до центъра на Варна отнема около 15 мин.

Малко известно е, че летище Аксаково е от най-старите не само в Европа, но и в света. Неговата история започва по време на Първата световна война от 1916 г. Оттогава летището многократно се преустройва и трансформира. Днес, със своите пет съвременни терминала, оборудвани по последна дума на техниката, то е в готовност да поеме милионния трафик туристи към България всяко лято. За удобство на пасажерите на територията на терминалите работят всички необходими за гостите служби. Туристите ще могат да си починат в зала с повишен комфорт, стерилна зала за пътешествениците с деца, да посетят трансферни фирми за коли под наем, кафенета, магазини и много други. Тук ще ги очакват и шофьорите от резервирани предварително трансфери от/до Летище Варна към хотелите и летните ваканционни селища на Черно море.

/от преглед на печата/